Moving 4 you
verhuizen zonder zorgen 

Hieronder vindt u een aantal handige vragen & tips

Begin tijdig!

Begin ruim op tijd. Begin met inpakken, zodra u de verhuisdozen van moving 4 you binnen heeft.

Hoeveel dozen heb ik nodig?

Voor elke ruimte adviseren wij een 6 tot 10 verhuisdozen. Een gemiddeld gezien heeft ongeveer 30-40 verhuisdozen nodig. Voor een ruim gezin in een vrijstaande woning heeft u ongeveer 50 -60 verhuisdozen nodig.

 

Hoe ga ik te werk?


Pak elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte verhuisdozen. Dit komt van pas wanneer je weer gaat uitpakken. Zorg dat je veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden.

 

Coderen:


Geef elke verhuisdoos een nummer of benoem de doos. Hiervoor zijn onze verhuisstickers prima bruikbaar. Plaats op de doos in welke ruimte deze komt te staan. Plak de verhuisstickers niet op de bovenzijde van de doos, maar op de zijkant lange zijde of korte zijde. Zo zijn de verhuisstickers ook leesbaar als u de verhuisdozen heeft weg gestapeld. Maak per kamer een lijst van de verhuisdozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen en vermelding van waardevolle spullen.Aantal handige feiten:

  • Wasmachine alleen verhuizen met vastgezette trommel.
  • Kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos zetten.
  • Houd belangrijke papieren in de handbagage.
  • Vul onvolledige dozen met vulmateriaal, zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven.
  • Zorg ervoor dat je voldoende vulmateriaal hebt. Noppenfolie is hiertoe een prima materiaal

 

Sluit zoveel mogelijk af

Sluit alle verhuisdozen goed en tape of vouw ze dicht. Zorg ervoor dat de verhuisdozen het gewicht kunnen dragen. Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximaal 25 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen.


Haal zoveel mogelijk leeg:

Stop niet veel spullen in kasten en bureau's, want dat kan schade veroorzaken. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken. Doe kastjes op slot en bewaar sleutels in de handbagage. Voor de meeste meubels met lades en deurtjes adviseren wij om deze in te pakken met onze wikkelfolie. Gebruik voor het transport van uw meubels onze verhuisdekens als bescherming tegen beschadigingen.


Breekbaar materiaal:

Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in inpakpapier en stop ze in onze speciale kleinere stevige dozen. Gebruik ons inpakpapier eventueel samen met noppenfolie om ze tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos. Rol tafelzilver in keukenrol papier. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen liefst verpakt in noppenfolie. Pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Geef op de verhuisdozen aan dat er breekbare spullen in zitten.


Lampen:

Verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik noppenfolie om de lampenkap in te wikkelen. Plaats de lampenkap rechtop in de doos. Decoratieve knoppen en dergelijke plak je vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit


Kleding:

Verpak alle gevouwen kleding in de speciale kleding dozen. Gordijnen, dekens en kussens ed. kunnen ook goed in plastic zakken. Kleding op hanger kun je zo uit de kast in garderobeboxen hangen, vooral (maat)pakken en (gala)jurken kunnen het best hierin vervoerd / verpakt worden


Spiegels en schilderijen:

Pak spiegels, lijsten en schilderijen in met noppenfolie en eventueel nog wikkelfolie. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen voorzichtig inpakken. Noppenfolie beschermt prima tegen stoten en schokken.


Elektronische apparatuur:

Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als je deze nog hebt. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een verhuisdeken en/of noppenfolie om de apparatuur en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat de apparatuur vast staat. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Stop ze in dezelfde doos als de apparatuur 
Kaart
E-mail
Info